söndag 25 november 2012

En till del...

Jag är så nöjd med mitt inköp! Rapsodi Rörstrand av Stålhane. Visste inte att det fanns flera delar förrens jag la upp askkoppen för ett tag sedan. Nu när jag fick tag i en till i samma serie var det ju bara att slå till. Läcker!


torsdag 22 november 2012

Året va´ 1967....

Mitt intresse för prylar tillbaka i tiden har spridit sig även till min släkt. Fick dessa två tidningar av min goa kusin. Året är 1967 för bägge tidningarna. Skulle ha fått dom för ett tag sedan men vad gjorde det att man fick vänta lite. Underbart kul att titta i speciellt nu inför julen. Bjuder på några bilder för inspiration. 




lördag 17 november 2012

Handduk - Finland

Den här fina handduken hade jag turen att få köpa från Randiga Tråden. Som ni säkert sett tidigare i mina inlägg kommer mycket från Finland. Min föräldrar kommer från grannbyn till Lappfjärd. Jag tror att handduken ska föreställa byns folkdräkten. Och minns jag rätt hade min mamma en sådan under sin skoltid. Visst är den vacker?!




måndag 12 november 2012

Ännu mera Iitala och Arabia

Ja, jag fortsätter att packa upp mammas glas. Denna gång är det ljusstakar och lite roligt är det ju att dom traditionella runda ljusen finns kvar. Tur att det  snart är jul så jag kan ha dom framme. Kakfatet blev jag förvånad att det inte var Iitala? Jag är dåligt påläst, det är ju Arabia. Har fått för mig att dom bara gör porslin. Det blir till att baka sju olika sorters kakor till julen så jag kan duka fint! 

söndag 11 november 2012

IIttala glas

Mycket finskt glas fanns det hemma hos mamma. De här är mina favoriter. Såå himla tunna att man knappt vågar använda dom. Tror det var därför mamma hade dom i "fin" skåpet. Tyvärr är kannan så pass skadad att jag nog måste kasta den. Det är spricka precis vid handtaget. Men vem har gjort dom? Någon som vet? Nya är dom absolut inte då dom för mig alltid funnits hemma. Gissar 60-70 tal?

tisdag 6 november 2012

Ananas - Guldkroken

Idag hade jag tänkt fynda julpynt...och visst blev det lite men inte riktigt vad jag tänkt mig. Var precis på väg att gå ut butiken då jag såg ananasen. Har sedan tidigare en grön och nu blev det en blå. Vet inte om jag gillar dom...men har sett att intresset är stort hos andra. 


söndag 4 november 2012

Gott och blandat

Tanken var att jag skulle ha varit med på bloggutmaningen. Vad kommer att stiga i pris om två år. Men jag kommer inte på något tyvärr. Om 10 år kanske det är dags att plocka fram koppar igen. Men två år...allt som rör 80 talet kommer så klart att snart bli intressant. Redan nu stiger gamla Nintendo spel rätt så bra.
Jag väljer att istället visa upp helgens fynd. En salig blandning. Men jag är så nöjd!
Två plåtburkar i flera våningar, söta bestick, Vereco skålar i olika storlekar och   lite annat.




torsdag 1 november 2012

Potta - Gustavsberg

När jag såg den här i affären så blev jag bara glad! Hur man nu kan bli glad när man ser en potta? Men den har en sån härlig färg och storlek! 
Snygg eller hur?